Ons bedrijf

image
imageVoor het ontstaan van het taxibedrijf De Meyer moeten we terugggaan naar het jaar 1923. Het was grootvader Georges De Meyer, die in '23 de zaak "taxi De Meyer" in de onmiddellijke omgeving van het Oudenaards station oprichtte.

imageGeorges werkte jarenlang als chauffeur bij de firma Gevaert in Oudenaarde. Hij moest regelmatig klanten en bezoekers naar hun hotel of het station terugbrengen en zo werd hij door de taximicrobe gebeten. Op een gegeven moment besloot hij zich een eigen wagen aan te schaffen (een Minerva), en zo startte het taxibedrijf.

Ook zijn zoon Roger kreeg de smaak te pakken. Na een degelijke en ervaringrijke chauffeur-carrière in het leger, versterkte hij de taxizaak in het jaar 1949. Zijn eerste wagen was een "De Soto familiale" van het jaar 1950.

 

In juni 1983 was het zijn zoon Erik die eveneens in de zaak kwam werken. Vanaf die periode wordt er alleen nog met zwarte Mercedeswagens gereden. Verschillende types Mercedes werden tot op heden reeds in de zaak gebruikt (E220, E290TD, E250D, E300, E220TD, ...).

Begin 1990 kwam ook de jongste zoon Dick de taxizaak vervoegen. Naast de vele plaatselijke taxiritten wordt er vanaf die periode ook meer en meer beroep op taxi's De Meyer gedaan voor de trajecten naar de luchthaven.
Ook het ceremoniewagenpark wordt steeds verder uitgebouwd. Vanaf 1995 is er met Dick ook een eigen ceremoniemeester.

1997 werd voor de familie De Meyer een zwart jaar. In augustus raakte Erik betrokken bij een zwaar verkeersongeval met een dronken spookrijder en moet daardoor helaas binnen de zaak een stap terugzetten. Om medische redenen werkt Erik enkel nog deeltijds mee in de zaak.

In november van hetzelfde jaar overleed vader Roger op 68-jarige leeftijd. Roger stond mee aan de wieg van het taxibedrijf en kan beschouwd worden als de grote bezieler, opbouwer en drijvende kracht van ‘zijn’ taxizaak. Van ’s morgens heel vroeg tot ’s avonds heel laat stond hij steeds ten dienste van het cliënteel. Jong of oud, arm of rijk, blank of zwart,… vader Roger leefde ervoor en hield met een groot hart van zijn talrijk cliënteel dat hij met de jaren wist op te bouwen. Uiteraard betekent dit heengaan een heel zwaar verlies voor zowel de familie als de taxizaak De Meyer.

Na deze moeilijke periode komt de zaak in handen van jongste zoon Dick, bijgestaan door zijn echtgenote Els. De taxizaak breidt steeds verder uit en het familiebedrijf De Meyer wordt ‘officieel’ een echt bedrijf. Op 01 juli 2006 wordt de vennootschap ‘Taxi’s De Meyer bvba’ opgericht.

Momenteel beschikken we reeds over meer dan 15 wagens en binnen ons bedrijf zijn reeds meer dan 20 mensen tewerkgesteld. Op die manier zorgen wij ervoor dat we ons cliënteel dag en nacht een stipte en correcte service kunnen blijven aanbieden en staat we paraat voor een 4de generatie De Meyer!

Afbeeldingen: een advertentie in de krant De Scheldeklokke van 1927, daarnaast een oude postkaart van het station van Oudenaarde en daaronder grootvader Georges en zoon Roger tijdens een huwelijksceremonie aan de kerk van Bevere.